Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Θεά Δήμητρα και δημητριακά...

Την Παρασκευή θυμηθήκαμε με τα παιδιά τι έχουμε κάνει για τους 12 θεούς του Ολύμπου, τι μάθαμε γι' αυτούς, τι νομίζαμε γι' αυτούς αλλά και τι θέλουμε να μάθουμε ακόμη για το περίφημο δωδεκάθεο.Καταγράψαμε τα περισσότερα από αυτά στο χαρτί ...
αλλά θα υπάρξει και συνέχεια..
Μιλώντας για την υγιεινή διατροφή και τις σαρακοστιανές τροφές αυτή την εβδομάδα, ασχοληθήκαμε με τις διάφορες ομάδες τροφίμων της πυραμίδας διατροφής, όπως είναι και τα δημητριακά. Ιδιαίτερα σταθήκαμε σε αυτά και ψάξαμε με τα παιδιά γιατί να έχουν αυτό το όνομα και τελικά, βρήκαμε ότι το πήραν προς τιμή της θεάς της γης και των θερισμών, Δήμητρας.
Αναζητήσαμε πληροφορίες για τη θεά Δήμητρα από το διαδίκτυο, τα ανάλογα βιβλία και το έντυπο υλικό και στις γνώσεις των παιδιών.
Παρατηρήσαμε πώς είναι,την περιγράψαμε, είδαμε ποιο είναι το σύμβολό της...

Διαβάσαμε ξανά το μύθο για την αρπαγή της κόρης της, Περσεφόνης από το θεό του κάτω κόσμου Πλούτωνα,γνωστός στους περισσότερους ως Άδης,σε έμμετρη μορφή αυτή τη φορά, και τα παιδιά ζήτησαν να παίξουν ξανά το μύθο αυτό όπως είχαν κάνει παλιότερα.


Στη συνέχεια, φτιάξαμε με δαχτυλομπογιές το βασίλειο της θεάς Δήμητρας, δείχνοντας πρώτα ένα τρόπο...

...και οι μικροί μας δημιουργοί έβαλαν με τη σειρά τους,τη δική τους πινελιά...




ολοκληρώνοντας το έργο τους, με την ενθρόνιση της θεάς Δήμητρας στη θέση που της αρμόζει, δηλαδή στο βασίλειο της, τη γη και την ανθισμένη άνοιξη ,που κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της αυτή την εποχή...Καλή συνέχεια σε όλους και σε όλες...









1 σχόλιο:

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας