Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Το σχολείο άρχισε...

....και μαζί του ξεκίνησε η πρώτη επαφή των παιδιών μαζί του! Αρχικά, τα παιδιά γνωρίστηκαν με τις νηπιαγωγούς και τους/τις συμμαθητές/τριες τους μέσα από αντίστοιχα παιχνίδια γνωριμίας. 
Ζωγράφισαν την πρώτη τους ζωγραφιά στο νηπιαγωγείο

Στη συνέχεια, γνωρίσαμε τους χώρους του σχολείου(αίθουσα,αυλή,κουζίνα,τουαλέτα,γραφείο) αλλά και  αναφέραμε ορισμένους κανόνες συμπεριφοράς γιατί είδαμε στην πράξη ότι δυσκολευόμαστε να κινηθούμε όταν είμαστε τόσοι πολλοί σε ένα χώρο.
Γνωρίσαμε τις γωνιές μέσα στην τάξη,είδαμε πώς παίζουμε σ' αυτές, όπως στο κουκλοθέατρο 
στο οικοδομικό υλικό
αλλά και στην παρεούλα που μαζευόμαστε για να συζητήσουμε, να παίξουμε και
να διαβάσουμε μια ιστορία.
Διαβάσαμε λοιπόν μια σχετική ιστορία, για ένα παιδί που δεν ήθελε να πάει στο νηπιαγωγείο, μια κι αυτές τις μέρες τα παιδιά, άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο περνούν μια φάση προσαρμογής στο νέο αυτό χώρο του σχολείου. Συζητήσαμε γι 'αυτό, το κάθε παιδί μοιράστηκε μαζί με την ομάδα την αγωνία του για το τι θα κάνουμε στο σχολείο, γιατί πρέπει να έρχονται στο σχολείο ενώ οι γονείς τους πάνε στη δουλειά κ.οκ.
 Ζωγράφισαν την αγαπημένη τους γωνιά
και τι τους αρέσει να κάνουν μέσα στο σχολείο περισσότερο




Για να αισθανθούν οικεία τα παιδιά στο νέο τους χώρο, την πρώτη εβδομάδα στο νηπιαγωγείο, έφερε το καθένα το αγαπημένο του παιχνίδι και το παρουσίασε στους νέους του φίλους. Τα παιδιά έκαναν διάφορες ερωτήσεις γι' αυτό, π.χ. ποιος του το αγόρασε, πώς παίζει μ' αυτό κ.ο.κ και στη συνέχεια τα αντάλλαξαν μεταξύ τους για να παίξουν.



Κάποια παιδιά ρώτησαν και την κυρία αν έχει παιχνίδι και το μοιράστηκε κι εκείνη μαζί τους...

Κάποια άλλα παιδιά ρωτούσαν για τις ζωγραφιές που να τις τοποθετήσουν κάθε φορά κι έτσι αφού το συζητήσαμε, αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να τις παίρνουμε κάθε μέρα μαζί στην τσάντα και διαλέξε το κάθε παιδί το συρτάρι του...



Ακόμη είμαστε στην αρχή...έχουμε ακόμη κι άλλα πράγματα να κάνουμε και να γεμίσουμε τα συρταράκια με όμορφες ζωγραφιές αλλά το κυριότερο είναι να προσπαθήσουμε όλοι κ όλες μαζί να γεμίσουμε τις καρδούλες των παιδιών με όμορφες στιγμές!
Καλή αρχή και δύναμη σε όλες κ σε όλους!
Καλό Σαββατοκύριακο!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας