Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Ο άνθρωπος δεν ήξερε από την αρχή να γράφει! Ήταν μάλιστα στα πολύ παλιά τα χρόνια όπως είναι τα παιδιά! Δεν ήξερε καθόλου τη  γραφή, και αν ήθελε να αφήσει κάποιο μήνυμα, ζωγράφιζε! Πού; Μα στον τοίχο της σπηλιάς του!
Με τα παιδιά κάνουμε ένα ταξίδι στα πολύ παλιά, για να δούμε πώς εμείς οι άνθρωποι μάθαμε να γράφουμε, ποιοι λόγοι μας οδήγησαν στην εφεύρεση της γραφής (αναγκαιότητα), και με ποια μέσα γράφαμε από τα παλιά μέχρι τις μέρες μας. Ψάχνοντας πληροφορίες στο διαδίκτυο, διαβάσαμε πληροφορίες από την πολύ όμορφη αυτή εφαρμογή:

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ from Nikoletta Kouskouni

Έπειτα, γράψαμε τις λέξεις και βρήκαμε τις εικόνες, ώστε να φτιάξουμε τη δική μας ιστορική γραμμή, ξεκινώντας από τους πρωτόγονους ανθρώπους και φτάνοντας στη σημερινή εποχή!



Τέλος, παίξαμε αυτά τα όμορφα παιχνίδια αντιστοίχησης! Τραβάμε με το ποντίκι και ενώνουμε: στο πρώτο παιχνίδι, φτιάχνουμε τη σωστή σειρά, στο δεύτερο παιχνίδι ενώνουμε τις σωστές εικόνες. Για να παίξουμε σωστά κοιτάμε το σχεδιάγραμμα που φτιάξαμε στην τάξη και το βλέπετε ακριβώς από πάνω. Παίξτε κι εσείς!

(Σας συμβουλεύουμε μόνο να πατήσετε πάνω δεξιά το κουμπάκι  που σας το μεγαλώνει σε πλήρη οθόνη)

Πρώτο παιχνίδι



Δεύτερο παιχνίδι


 

3 σχόλια:

  1. καλησπέρα... μου άρεσε πολύ η δουλειά σας!! αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσα να αποθηκεύσω τα παιχνίδια σας σε στικάκι για να τα παιξουμε μέσα στην τάξη γιατί το ιντερνετ δεν είναι πάντα..εφικτό!! όπως και την εφαρμογή της νικολέτας..!! ευχαριστώ εκ των προτέρων ..περιμένω να με ..διαφωτίσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας