Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Κυκλοφορώ με ασφάλεια!

Σε λίγες μέρες θα έρθει το καλοκαίρι και σίγουρα θα ταξιδέψουμε σε θάλλασες, χωριά και βουνά Για το λόγο αυτό θέλαμε να επιστήμουμε την προσοχή των παιδιών στην αναγκαιότητα της ασφάλειας και της γνώσης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας για να είναι ευχάριστες αυτές μας οι εξορμήσεις. Πάμε να δούμε αν θα καταφέρουμε να πάρουμε το δίπλωμα οδήγησης μας.
Ξεκινήσαμε πρώτα από τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιουμε και όπως ήταν φυσικό υπερίσχυσε το αυτόκίνητο μας.
Τόσο τα αυτοκίνητα όσο και οι πεζοί υπακούουν πάντοτε στους φωτεινούς σηματοδότες. Έτσι τους ετοιμάσαμε και αυτούς.

Στη συνέχεια παρατηρήσαμε τα σήματα που υπάρχουν στους δρόμους , είδαμε στο διαδίκτυο ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου τα σήματα είναι τα ίδια , σαν να μιλάνε μια ενιαία γλώσσα, την οποία έπρεπε να την κατανοήσουμε πριν δούμε ξεχωριστά ένα ένα αυτά τα σήματα. Έτσι μάθαμε τη "σύμβαση" που υπάρχει για όλα τα σήματα της τροχαίας.

Αφού το καταλάβαμε αυτό φτιάξαμε τα σήματα οδικής κυκλοφορίας.
Βέβαια όλα αυτά τα σήματα παύουν να ισχύουν εάν στο δρόμο υπάρχει ο τροχονόμος. Και για το λόγο αυτό τον φτιάξαμε και μετά μάθαμε πως τον "διαβάζουμε" στο δρόμο.
Αλλά και ζωγραφίσαμε τις διασταυρώσεις των δρόμων και πού κινούνται τα αυτοκίνητα και οι πεζοί.
Ακολούθως κατασκευάσαμε το αυτοκίνητο με το οποίο θα δώσουμε τις εξετάσεις.
Ήρθε τελικά η μεγάλη μέρα των εξετάσεων οδήγησης. Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν οδηγική συμπεριφορά και γνώση των σημάτων οδικής κυκλοφορίας. Για να δούμε πως πήγανε οι μικροί εξεταζόμενοι...















Τα πήγαμε υπέροχα και τελικά πήραμε το δίπλωμα οδήγησης.
Και μερικά βιβλία που διαβάσαμε...
Μετά από όλα αυτά, ελπίζουμε εμείς οι μικροί και εσείς οι μεγάλοι να καταλάβαμε όλοι την αναγκαιότητα της ασφαλούς οδήγησης για να είναι τα ταξίδια μας μόνο ευχάριστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας